top of page
תמונת הסופר/תLior Rahamim

עריכת צוואה


ישנם דברים שאנחנו ממש לא אוהבים לחשוב עליהם ויותר מזה, שונאים להתעסק בהם. בין היתר, בגלל הקונוטאציות שהן יוצרות אצלנו. יחד עם זאת, נושאים אלה בדרך כלל יהיו החשובים ביותר עבור עתיד המשפחה שלנו והאהובים שלנו. כל מי שרוצה לקחת אחריות על רכושו ועל עתיד צאצאיו ולקבוע בעצמו - מה יעלה בגורל ממונו צריך וחייב להתעלות על הרגשת אי הנוחות, לתפוס פיקוד על העתיד ולכתוב צוואה!

יתרונות הצוואה:

1. אינך משאיר את גורל רכושך לאי הוודאות, ריבים וסכסוכים עתידיים.

2. במידה וישנם חפצים או נכסים מסויימים אותם תרצה להוריש לאדם ספציפי - תוכל לעגן זאת.

3. במידה וישנה היסטוריה כספית של הלוואות לילד מסויים - תוכל לקזז זאת בצוואה ובכך למנוע סכסוכים בעתיד.

4. תוכל לשמור על זכויות צאצאך מפני "פרק ב" של הצד השני.

5. תוכל לוודא, בצוואה הדדית של שני בני הזוג, שהממון שצברתם במהלך חייכם המשותפים יעבור, בהחלטה משותפת, לצאצאכם ולא יזלוג מחוץ לתא המשפחתי שלכם.

6. תמיד אפשר לעדכן את הצוואה, כך שלא צריך לדאוג, לא מדובר ב - "נגעת נסעת".

7. כתיבת צוואה יכולה להוריד את מפלס הלחץ בתא המשפחתי ולעגן הסכמות ממוניות בין בני זוג ובין הורים וילדים.

כיצד מתבצע ההליך? שלב ראשון - שיחת היכרות עם המצווה - אנו לוקחים את כל המידע הרלוונטי מהמצווה, לרבות: רשימת נכסים, פרטי היורשים, הרצונות הפרטניים לגבי כל יורש, האם המוריש מבקש תנאים מסויימים שיתרחשו ועוד. תוך כדי הדיון, אנו שואלים שאלות מנחות על מנת לעורר מחשבות אצל המצווה (לטובת השלב השני).

שלב שני - חשיבה - תוך כדי שיחת ההכרות עולות נקודות שהמוריש לא חשב עליהן לעומק ולכן הוא יוצא מהשיחה עם מספר שאלות עליהן הוא צריך לתת תשובה - מהי החלטתו. למשל, כדוגמא, במידה וישנם מספר ילדים ולאחד הילדים אין צאצים והוא נפטר - האם הרכוש שהיה צריך להגיע אליו יגיע לילדים האחרים? לצאצים שלהם? זו שאלה שמי שיחליט בה הוא המצווה כמובן.

שלב שלישי - כתיבת טיוטת הצוואה - אנחנו כותבים את הצוואה על פי הנחיות המדויקות והמפורשות של המצווה והחוק. מוסיפים את כל הסעיפים והניסוחים המשפטים המעודכנים ביותר ושולחים את הטיוטה הראשונה לעיונו של המצווה.

שלב רביעי - דיון על תיקונים - לאחר שהמצווה קורא את טיוטת הצוואה, לעיתים, יש לו הערות. אנו דנים על ההערות ומכניסים את ההסכמות החדשות לטיוטה.


שלב חמישי - חתימה על הצוואה - חותמים על הצוואה בנוכחות שני עדים (אנו מספקים את העדים כמובן וגם לכך ישנם כללים) ובשעה טובה ומוצלחת ישנה צוואה כדין!

שלב שישי - אופציונלי - במידה והמצווה רוצה לוודא שצוואתו תשמר ולא תאבד עם השנים, ישנה אפשרות למצווה (חייב בעצמו) להפקיד את הצוואה אצל הרשם לענייני ירושות (אין חובה לעשות זאת ולצוואה תהיה תוקף גם ללא הפקדה).

אל תשכחו, דווקא שכולם בריאים ושהכל תקין, זה הזמן שהמוח נקי לקבל החלטות חשובות, ברוגע ובנחת לאחר דיון מעמיק בנושא. להתחלת התהליך צרו קשר עוד היום.

המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד אך מיועד לנשים וגברים כאחד

אין באמור בכתבה זו משום חוות דעת משפטית או המלצה ואין בה כדי למצות את כל הסוגיות הנוגעות לנושא זה. אין בכתבה זו כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי פרטני, ובכל מקרה יש להתייעץ עם עו"ד מוסמך על מנת לקבל ייעוץ המותאם לנסיבות המיוחדות ולנתוני המקרה הספציפי וכל מקרה יש לבחון לגופו. כתבה זו נכתבה בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועדת לנשים וגברים כאחד.

21 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

רישום משכנתא בטאבו ​

​​ רישום משכנתא בטאבו עבור הלקוח  ​ רישום משכנתא בטאבו עבור רוכש דירה הנוטל משכנתא הוא תהליך משפטי חיוני שמטרתו להבטיח את זכויותיהם של כל...

אימות חתימה - תצהיר - עורך דין

​ פעמים רבות, גורמים כאלה ואחרים, כגון: משרדי ממשלה, ביטוח לאומי, משרד הרישוי,משרד הפנים, בנקים וגם אנשים פרטיים יבקשו ממך לחתום על...

Comments


bottom of page